Ортопедичні матраци - Київ, Харків, Запоріжжя, Львів, Дніпро, Стрий Ортопедичні матраци - Київ, Харків, Запоріжжя, Львів, Дніпро, Стрий
CallBack
Кошик

Навіщо потрібні ортопедичні основи?

Основа - це частина конструкції ліжка, яка знаходиться безпосередньо під матрацом і допомагає домогтися більш ефективної анатомічної підтримки. Крім безумовного зручності використання, ця частина також допомагає продовжити термін служби вашого матраца, полегшує догляд за ним.

Яке ліжко краще - з ламелями або без?

Згідно з рекомендаціями виробників і правилам експлуатації ортопедичних матраців, їх протипоказано класти на нерівні поверхні:

  • продавлені дивани;
  • діряві поролонові подушки;
  • ліжкові сітки, які розтягуються.

Це не тільки позбавляє вас обіцяного комфорту і правильної підтримки хребта під час відпочинку, а й істотно скорочує термін служби матраца. При експлуатації навантаження буде розподілятися нерівномірно, утворюються вм'ятини і западини, може пошкодитися сам каркас або окремі пружинні блоки. Основа для ліжка допоможе уникнути цих дефектів.

Ортопедична основа для ліжка як можливість заощадити

Далеко не всі сучасні ліжка можуть похвалитися наявністю ортопедичної основи. Деякі моделі як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва мають тільки корпус і узголів'я, іноді рівну основну поверхню. Тому придбаючи завжди уточнюйте у продавця, є в обраному вами виробі ламелі чи ні.

Ортопедичну основу для ліжка можна придбати окремо. У магазинах доступні різні габаритні розміри, також багато салонів пропонують виготовлення під замовлення за вашими мірками. В принципі її можна використовувати і саму по собі. Каркас для ліжка плюс відповідний матрац самі по собі забезпечують комфортне спальне місце, просто без декоративного узголів'я, боковин, внутрішніх ящиків. За розмірами ортопедичного каркасу корпус ліжка можна замовити пізніше, коли з'являться вільні кошти або остаточно визначитеся зі стилістикою інтер'єру.

Основа для ліжка: гігієнічна функція

Ламельний каркас забезпечує вільну циркуляцію повітря. Під час сну тіло людини виділяє протягом ночі 0,5-1 літр поту. І якщо не буде якісного повітрообміну, постіль буде некомфортною, зайва волога буде накопичуватися у внутрішніх порожнинах матраца, що потребують більш частого і заморочливого догляду. Надлишок вологи провокує розвиток грибків і мікроорганізмів. Так що каркас ортопедичний і в цьому плані краще, ніж рівна поверхня з фанери або ДСП.

Ламелі - що це?

Підставка під матрац складається з металевого або дерев'яного каркаса і ламелей. Ламелі - що це? Найчастіше це дерев'яні, металеві або пластикові перекладини, які мають встановлену ширину і відстань між ними. Якщо розглядати конструкцію в горизонтальній площині, можна помітити, що ламелі встановлюються невеликою дугою, тому злегка пружинять під час використання. Тому матрац буде відчуватися менш жорстким, ніж якби він лежав на рівній поверхні.

Пружні ламелі грають дуже важливу роль в підтримці опорно-рухового апарату. Особливо фахівці наполягають на їх використанні для людей з різними патологіями хребта, надмірною вагою, що займаються спортом або важкою фізичною працею.

Обираючи каркас-ліжко, обов'язково оцініть міцність ламелей і надійність їх кріплення. Чим більше перекладин-ламелей, тим надійніше конструкція. Але найголовніше, щоб відстань між перекладинами була не більше, ніж діаметр матрацних пружин, інакше буде істотний ризик їх продавити. Якщо виробник вказує такий параметр, як гранично допустиме навантаження, - вибирайте його з запасом. Врахуйте, що основа повинна витримати не тільки вагу сплячих на ній людей, а й громіздку постіль, прибігаючих вранці дітей і т.п. Для двоспального ліжка краще вибирати моделі з поперечною планкою і додатковими опорами посередині. Надійніше всього конструкції з 6-8 ніжками.

Ортопедичний каркас: основні висновки

Функціонально каркас-ліжка імпортного і вітчизняного виробництва мало чим відрізняються. Незначні відмінності можуть бути присутні в зовнішньому вигляді. Популярні зарубіжні виробники іноді пропонують якість краще, але вартість їх продукції буде непропорційно вище аналогічних виробів від українських фабрик, так як ритейлеру необхідно окупити витрати на доставку і розмитнення.

Сподіваємося, у вас не залишилося сумнівів, яке ліжко краще - з ламелями або без. Основні висновки, які можна зробити - це те, що така основа необхідна не тільки для комфорту і здорового сну, але і для тривалої експлуатації матраца без втрати його властивостей. Якщо у вас недостатньо коштів, щоб придбати повноцінне ліжко з ортопедичною основою і якісним матрацом, краще виділити гроші на саму основу і відповідний матрац.

Повідомити про помилку
Повідомлення про помилку
Сховати форму