Ортопедичні матраци - Київ, Харків, Запоріжжя, Львів, Дніпро, Стрий Ортопедичні матраци - Київ, Харків, Запоріжжя, Львів, Дніпро, Стрий
CallBack
Кошик

Яким повинен бути матрац для дитини

Організація спального місця для дитини — це не тільки про красиве ліжко та стильні елементи дизайну, а в першу чергу про комфорт і безпеку. Щоб під час сну дитина повноцінно розслабилася, необхідно підібрати якісний матрац, що забезпечить надійну підтримку спини.

Хочете купити дитячий матрац в Києві, але ніяк не можете визначитися з моделлю? Обговорімо, які матраци краще підійдуть для дітей у певному віці, на які моделі краще звернути увагу і в чому принципова відмінність каркасних і безкаркасних матраців.

Різновиди дитячих матраців: який краще вибрати для дитини?

Усі матраци поділяються на дві категорії: з пружинним блоком і без пружин, але з певним видом наповнювача. У свою чергу пружинні вироби бувають з незалежним або залежним пружинним блоком. Проміжний варіант — комбіновані моделі.

Пружинні

Для дітей у віці до трьох років такі варіанти не підходять, для інших — хороший вибір.

Вироби з незалежним пружинним блоком відрізняються тим, що кожна пружинка розташовується в окремому мішечку. Це захищає від провисання з ефектом гамака. Такі матраци можна назвати ортопедичними, вони добре підтримують хребет під час сну. З мінусів: оскільки пружини розташовуються дуже щільно та їхня кількість сягає 500-1000 на м², вага матраца велика і не всі дитячі ліжечка розраховані на таке навантаження.

Добре себе зарекомендували пружинні матраци із залежним блоком Bonnell, де пружини скріплені між собою. Залежно від моделі, вони можуть розташовуватися в каркасі зі сталі, що підвищує безпеку. З мінусів: із часом такі вироби починають провисати, що не надто корисно для хребта.

Безпружинні

Тут вибір набагато більший. Моделі без пружин відрізняються наповнювачами і кожен має свої особливості:

  • Натуральний/штучний латекс — гіпоалергенний, екологічний, еластичний і м'який. Латекс із каучукового дерева забезпечує анатомічну підтримку і підлаштовується під контури тіла сплячого. Такі матраци довговічні, забезпечують хорошу терморегуляцію.
  • Спінений пінополіуретан — недорогий матеріал, з часом починає кришитися і втрачає еластичність. Такий матрац довго не прослужить, але і коштує недорого, тому підійде як тимчасовий варіант.
  • Кокосове полотно — шар койри, просочений натуральним латексом. Це екологічний жорсткий наповнювач, який використовують як додатковий прошарок у безпружинному матраці для регулювання жорсткості. Матраци з кокосовою койрою добре підійдуть для малюків, але для дітей старше трьох років не рекомендовані.
  • Піна з ефектом пам'яті — інноваційний наповнювач, що «запам'ятовує» контури тіла і забезпечує комфортний сон. Однак якщо купити дешевий матрац з такою піною, можна натрапити на фальсифіковану продукцію, у якій міститься багато формальдегіду. Тому матраци з наповнювачем з меморі-форм потрібно замовляти тільки у перевірених постачальників.

Комбіновані

Виробники часто комбінують різні наповнювачі, як у безпружинному, так і пружинному матраці. Наприклад, пружинний блок з одного боку може покривати латекс, а з іншого — кокосова койра. Зазвичай у таких виробів один бік м'якший за інший.

Вибираємо матрац дитині: вікові вимоги

Нормальний показник тривалості сну для дітей у віці до 10-12 років — близько 10 години на добу. Старші діти можуть спати близько дев'яти годин, а більшості дорослим достатньо і 8 годин на день.

Як бачимо, чим молодша дитина, тим більше вона повинна спати. З огляду на це важливо вибрати якісний матрац, що буде сприяти правильному формуванню скелета та внутрішніх органів. Якщо спати на старому матраці, м'язи недостатньо розслабляються, з'являються проблеми з опорно-руховим апаратом, порушується кровообіг в області шиї, дитина скаржиться на головні болі та неуважність.

Рекомендації з вибору матраца для дітей різного віку:

  • Малюки і діти до трьох років повинні спати на жорстких безпружинних матрацах з натуральними наповнювачами. Добре підійдуть вироби з наповнювачем із кокосової койри;
  • Дітям від трьох до семи років можна підібрати модель середньої жорсткості. Жорсткі вже краще не використовувати, тому що в цьому віці дитина активно росте і відбувається формування опорно-рухового апарату. Рекомендуємо вибирати безпружинні моделі або з помірною жорсткістю і пружинним каркасом.
  • Діти старше семи років потребують спеціально підібраного ортопедичного матрацу. Краще, якщо він буде двосторонній.

Знайти якісний, підходящий для віку і потреб дитини матрац завжди можна на нашому сайті.

Повідомити про помилку
Повідомлення про помилку
Сховати форму